Gevulde speculaas

Gevulde speculaas

INGREDIËNTEN

Deeg:

  • 25 ml Oat drink Friendly Viking's 
  • 100 gr gesmolten kokosolie
  • 125 bruine basterdsuiker
  • 250 gr bloem
  • 2,5 el speculaaskruiden
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl baking soda

Spijs:

  • 650 gr amandelspijs (dit kun je ook zelf maken door 300 gr blanke amandelen/amandelmeel, 300 gr suiker en 2 el amandelmelk te mengen)
  • 2 vEGGs
  • 1 el water

BEREIDINGSWIJZE

1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng tot een samenhangend deeg. Verpak dit in folie en laat het minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkante bakvorm van 20 centimeter in met kokosolie en bekleed met bakpapier.  

3. Neem 2/3 van het deeg en rol dit uit totdat het groot genoeg is voor de bodem en zijkanten van de vorm.

4. Meng de amandelspijs met 1 vEGG en water tot een gladde massa. Verdeel dit over het deeg. Neem de rest van het deeg en bedek hiermee de spijs. Gebruik de laatste vEGG om over de bovenkant van het deeg te verspreiden.

5. Bak voor 35/40 minuten.

Wat zoekt u?

Winkelwagen