Plantaardig Appeltaart

Plantaardig Appeltaart

Benodigdheden voor één taart:

  • 250 gram bloem
  • 150 gram plantaardige boter
  • 75 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel Friendly Vikings oat drink naturel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 kilogram appels, geschild en in stukjes gesneden
  • 50 gram rozijnen
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 vEGGs 'eieren' (zie de verpakking voor instructies)

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, zout, bakpoeder en kaneel in een kom. Voeg de plantaardige boter toe en kneed tot een deegbal. Voeg de plantaardige melk toe om het deeg iets smeuïger te maken. Laat het deeg minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  3. Meng de appels, rozijnen, maizena en vEGGs in een kom.

  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Vet een taartvorm in met plantaardige boter en bekleed deze met het deeg. Snijd de overhangende randjes af.

  5. Doe het appelmengsel in de taartvorm.

  6. Bak de taart in 50-60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

  7. Laat de taart afkoelen en serveer eventueel met een bolletje plantaardig vanille-ijs.

Eet smakelijk!

Wat zoekt u?

Winkelwagen