Pulled aubergine
Benodigdheden
(Voor 4 personen)
- 1 aubergine
- 750 g wortel
- 1 el komijnzaadjes
- 1 el citroensap
- 180 g spinazie
- 5 teentjes knoflook
- olijfolie
- snufje gerookte paprikapoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 2 el verse peterselie (fijngehakt)
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de aubergine in de lengte door, prik met een vork wat gaatjes in de schil en houd ze even apart.
- Snijd de wortel in kleine stukken, meng \met een eetlepel olijfolie, de komijnzaadjes en wat peper en zout en verspreid dit over de bakplaat. Leg er 3 teentjes knoflook (in schil) bij. Bak de wortels 40 min in de voorverwarmde oven.
- Leg na 10 minuten de aubergines naast de wortels en laat dit samen nog 30 minuten garen.
- Haal de ovenplaat uit de oven. Laat afkoelen en pureer de geroosterde wortel met de knoflook (uit het velletje) en citroensap tot puree m.b.v. een staafmixer of een keukenmachine.
- Trek het vlees van de aubergines los met een vork en scheur de schil eventueel met je handen zodat je kleine stukjes (shoarma-achtige) aubergine krijgt. De schil mag je ook weglaten. Bak de stukjes aubergine in een koekenpan met de paprikapoeders, peterselie en wat peper en zout.
- Hak ondertussen de overige 2 teentjes knoflook fijn en bak deze wat aan in een koekenpan. Voeg hier de spinazie aan toe en laat dit op laag vuur slinken. Voeg peper en zout toe.
- Dien het bord op met behulp van een serveer ring. Verdeel eerst de wortelpuree over 4 borden, dan de spinazie en tot slot de gebakken “pulled aubergine”. Maak af met wat verse peterselie on top.