IJstaart

IJstaart

Benodigdheden

 • 1,5 l vegan vanille ijs (of een andere smaak)
 • 65 gr King Monty pure chocola
 • 8 koekjes bv. Oreo
 • 60 ml kokosolie
 • 60 ml ahornsiroop
 • 2 el speculoospasta
 • 40 gr geschaafde amandelen
 • 125 gr frambozen
 • Handje pistache noten

Bereidingswijze

 1. Bedek een cakeblik met een inhoud van 2 L met bakpapier. Smelt de kokosolie samen met de ahornsiroop in een pannetje, voeg hier de speculoospasta aan toe en meng met een garde tot een dikke karamel saus. Giet de saus op een bord en bestrooi deze met de geschaafde amandel, druk de amandelen een beetje in de karamel en zet het geheel in de koelkast om hard te laten worden.
 2. Hak 50 g van de chocolade en zet apart in een bakje. Hak de oreo koekjes fijn en zet apart in een bakje. Haal het vanille ijs uit de vriezer en laat even staan zodat het iets kan ontdooien. Haal het ijs uit de kartonnen verpakking door een deel van de verpakking in te knippen en het karton en rondom af te scheuren. Je hebt nu dus als het goed is drie blokken vanille ijs. Deze snij je eerst van onder tot boven door met een scherp en warm mes, en vervolgens snij je het ijs in plakken van ongeveer 1,5 a 2,5 cm.
 3. Leg ongeveer 1/4 van de plakken ijs in het cakeblik en druk het met de bolle kant van de lepel aan en smeer uit zodat het hele blik is bedekt met een glad laagje ijs. Bestrooi dit met de helft van de gehakte chocolade. Haal de amandel karamel uit de koelkast en snijd/ schraap hier de helft van het bord af, verdeel dit in kleine stukje en verdeel over de chocolade. Druk de chocolade en de amandel karamel lichtjes aan.
 4. Leg ongeveer 1/4 van de plakken ijs bovenop de vorige laag en druk met de bolle kant van de lepel aan en smeer uit zodat het hele blik is bedekt met een glad laagje ijs. Bestrooi dit met de gehakte oreo koekjes en druk het een beetje aan.
 5. Leg ongeveer 1/4 van de plakken ijs op de vorige laag en druk het met de bolle kant van de lepel aan en smeer uit zodat het hele blik is bedekt met een glad laagje ijs. Bestrooi dit met de andere helft van de gehakte chocolade en de andere helft van de amandel karamel. Druk het geheel lichtjes aan.
 6. Leg de overgebleven plakken ijs op de vorige laag en druk met de bolle kant van de lepel aan en smeer uit zodat het hele blik is bedekt met een laagje glad ijs. Zet de vegan ijstaart voor minimaal 4 uur in de vriezer.
 7. Haal de vegan ijstaart uit de vriezer en laat een paar minuutjes staan. Zet het cakeblik op z'n kop op een mooie langwerpige bord zodat de ijstaart op het bord valt. Haal het bakpapier van de ijstaart af.
 8. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en hak de pistache noten. Leg de frambozen op de ijstaart, besprenkel de met pistache noten en de gesmolten chocolade en serveer in plakken.

Wat zoekt u?

Winkelwagen