Chili Sin Carne met Plantaardig Gehakt
Ingrediënten
- 1 el zonnebloemolie
- 1 ui, in blokjes
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 schaal plantaardig gehakt (ca 175 g)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepel gemalen komijn (djinten)
- ¼ theelepel chilipeper
- 1 zak paprikamix (3 stuks)
- 1 pakje tomatensaus (tomato frito, 350 g)
- 1 blikje mais (200 gram), uitgelekt
- 1 blik chilibonen (400 g), uitgelekt
Bereiding
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg het gehakt, de paprikapoeder, komijn en chilipeper toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan het mengsel en bak 5 minuten. Doe de tomato frito erbij en laat op laag vuur 8 minuten zachtjes koken.Voeg de mais en bonen toe, schep om en warm nog 3 minuten door. Verdeel de chili sin carne over 4 borden. Lekker met verse koriander, nacho’s en/of rijst.
Tip: Je kunt verschillende soorten bonen toevoegen, probeer ook eens zwarte bonen of kidneybonen.